DMk

Djurs Modelbaneklub.

Klubben.
Vores klub hedder Djurs Modelbaneklub. Den blev stiftet i 1995,og vi har lige siden holdt til på Rønde Bibliotek. Her mødes vi den første mandag i måneden undtagen i sommerperioden. De andre mandage arbejder vi på vores moduler, der i øjeblikket står opstillet i Auning.

Formål.  
Klubbens formål er først og fremmest, at vi hygger os med vores hobby. Men vi vil også gerne lære nyt, og det gør vi ved at udveksle erfaringer og gode ideer, når vi mødes.

Medlemmerne.
Vi er ca. 20 Mj'ere, der brænder for tog og modeljernbane. De fleste kører HO, nogle få N og LGB, nogle kører to-skinnedrift, andre tre-skinnedrift. Der bliver kørt både analog- og digitaldrift. Vi er alle ret forskellige og har vores egne interesser inden for vores hobby, men det er netop det, der er så dejligt ved vores hobby, alle kan være med.

Mødeaftener.
Der er næsten altid noget på programmet, når vi har mødeaften. Vi kan gå i dybden med et emne f.eks. husbygning, træer, patinering etc. Det kan være en fra klubben, der er specielt god til emnet, men det kan også være en udefra, der kommer for at give os gode ideer og inspiration.
Vi har også aftener med foredrag, det kan være fra den virkelige jernbane, f.eks. John Armstrong fra DSB's museumstog i Randers, der fortalte os om vedligeholdelse af damplokomotiver eller Holger Søndergaard, der havde lysbilleder med om jernbanemateriel gennem tiderne. Alt vedrørende jernbanen har vores interesse.

Modulanlæg.
Klubben har et modulanlæg, som vi bygger på, så vi også har noget at køre vores tog på, og som vi også kan tage med på udstilling.

STORE-byttedag.
Klubbens medlemmer arrangerer også STORE-byttedag hvert år, den anden søndag i september måned i Skørring, hvor alle kan komme med deres brugte modeltog og handle med andre, eller hos de forskellige forhandlere der er med.